Sirpan ja Pearly Parrotin tarina

Olen Koruliike Pearly Parrotin yrittäjä, helmiasiantuntija ja gemmologi Sirpa Kurvinen.

Koruliike Pearly Parrot syntyi tammikuussa 2014, kun yli kaksikymmentä vuotta toimittajan ja viestintäyrittäjän töitä tehtyäni olin hypännyt uudelle uralle ja kouluttautunut vuonna 2013 Kelloseppäkoulussa kello- ja jalometallialan erikoismyyjäksi. Täydellinen alanvaihto ja hyppy pois vanhalta mukavuusalueelta.

Samalla tutustuin ja ihastuin täydellisesti helmiin, niiden upeisiin ominaisuuksiin ja persoonallisiin muotoihin ja opettelin helmenpunonnan. Varsinainen myyntityö alkoi helmirannekoruista, joita aluksi laitoin myyntiin verkkokauppaani.

Jälkeenpäin ajatellen helmet ja korutyöt ovat aina, lapsuudesta lähtien, viitoittaneet elämääni. En vain koskaan aikaisemmin tullut ajatelleeksi, että tämä polku oli avattu jo kauan sitten. Nyt, vuosia, vuosikymmeniä myöhemmin, olen löytänyt ihan ensimmäisiä kaulakorujani, joita olen tehnyt lahjaksi muun muassa äidilleni, samoin kuin kauniita ja arvokkaita helmikoruja, joita sain aikoinaan lahjaksi isoäidiltäni. Molemmat ovat merkinneet minulle jo lapsena paljon, ja helmien muotokieli on jo silloin tuntunut hyvältä ja koskettavalta. Samoin kädentaidot, sorminäppäryys, askarteluhalu, soittoharrastus - kaikki ovat olleet mukana viitoittamassa tietä tarkkuuta ja estetiikkaa vaativaan korutyöhön.

Ensimmäinen pieni kivijalkamyymäläni aukesi keväällä 2014 Helsingin Etu-Töölössä.

Syksyllä 2016 liike muutti isompiin tiloihin Lauttasaareen ja samalla toiminta laajeni kattamaan kaikki kello- ja koruliikkeen palvelut. Helmikorut pysyivät edelleen liikkeen erikoisuutena ja pääosana liikeideaa. Meiltä saa sellaisia helmiä ja sellaisia koruja, joita ei löydä tavallisista kultasepänliikkeistä. Iso osa palvelua on ollut myös helmikorujen ja muiden korujen korjauspalvelu.
Kesäkuussa 2021 yritys lopetti kivijalkamyymälän, ja työtä jatketaan toimistoympäristössä helmialan asiantuntijayrityksenä ja korujen tekijänä sekä gemmologina. Uusi toimipaikka sijaitsee Espoossa.

Aivan erityinen ylpeydenaihe ja tunnustus kotimaisesta asiantuntijaosaamisesta oli vuoden 2021 alussa yrityksen helmiasiantuntijapalvelun saama Avainlippu-palvelumerkki.

Myös verkkokaupallemme on myönnetty Avainlippu keväällä 2023.

Olen koulutettu helmiasiantuntija (GIA Pearl Certificate) sekä jalometallikorujen myynnin asiantuntija (GIA Accredited Jewelry Professional), v. 2016 Gemological Institute of America.

Keväällä 2020 suoritin Pearl Specialist -syventävän kurssin, jonka järjesti CPAA, Cultured Pearl Association of America.

Olen valmistunut rekisteröidyksi gemmologiksi lokakuussa 2021 yhdysvaltalaisesta alan oppilaitoksesta (ISG). Toimin nimikkeellä Registered Gemologist (USA).

Alkuperäinen viestintäekonomin koulutukseni ja toimittajataustani näkyy edelleen kaikessa Koruliike Pearly Parrotin viestinnässä sekä muun muassa Helmiakatemia-tietosivustolla, jonka sisältö kokonaisuudessaan on minun kynästäni ja tutkimuksistani peräisin.

Lisäksi päivitän ammattiosaamistani jatkuvasti ammattikirjallisuutta lukemalla, osallistumalla seminaareihin ja webinaareihin, tekemällä helmitutkimusta ja-työtä sekä kirjoittamalla alaan liittyviä tietotekstejä.

Pearly Parrot muuten sai nimensä pienestä ajatusleikistä. Se on osoitus ihastuksestani sekä helmiin että kauan sitten omistamiini ihastuttaviin papukaijoihin. Ja on Pearly Parrot ihan oikea lintukin - pearly parakeet eli helmiaratti on sangen suloinen pieni papukaijalaji.

Toivotan Sinut lämpimästi tervetulleeksi helmien maailmaan!