Sirpan ja Pearly Parrotin tarina

Olen Koruliike Pearly Parrotin kauppias ja helmikoruyrittäjä Sirpa Kurvinen.

Koruliike Pearly Parrot syntyi tammikuussa 2014, kun vuosia toimittajan ja viestintäyrittäjän töitä tehtyäni olin hypännyt uudelle uralle ja kouluttautunut Kelloseppäkoulussa kello- ja jalometallialan erikoismyyjäksi. Täydellinen alanvaihto ja hyppy pois vanhalta mukavuusalueelta.

Samalla tutustuin ja ihastuin täydellisesti helmiin, niiden upeisiin ominaisuuksiin ja persoonallisiin muotoihin ja opettelin helmenpunonnan. Varsinainen myyntityö alkoi kymmenien ja kymmenien harjoitustöiden - punomisen ja purkamisen, punomisen ja purkamisen - jälkeen helmirannekoruista, joita aluksi laitoin myyntiin verkkokauppaani.

Ensimmäinen pieni kivijalkamyymäläni aukesi keväällä 2014 Helsingin Etu-Töölössä.

Syksyllä 2016 liike muutti nykyisiin isompiin tiloihin Lauttasaareen ja samalla toiminta laajeni kattamaan kaikki kello- ja koruliikkeen palvelut. Helmikorut ovat edelleen liikkeen erikoisuus ja pääosa liikeideaa. Meiltä saa sellaisia helmiä ja sellaisia koruja, joita ei löydä tavallisista kultasepänliikkeistä. Iso osa palvelua on myös helmikorujen korjaus, jota palvelua on myös hankala löytää muualta.

Olen myös koulutettu helmiasiantuntija (GIA Pearl Certificate) sekä jalometallikorujen myynnin asiantuntija (GIA Accredited Jewelry Professional), v. 2016 Gemological Institute of America.

Keväällä 2020 suoritin Pearl Specialist -syventävän kurssin, jonka järjesti CPAA, Cultured Pearl Association of America.

Päivitän ammattiosaamistani jatkuvasti ammattikirjallisuutta lukemalla, tekemällä helmitutkimusta ja-työtä sekä kirjoittamalla alaan liittyviä tietotekstejä.

Pearly Parrot muuten sai nimensä pienestä ajatusleikistä. Se on osoitus ihastuksestani sekä helmiin että kauan sitten omistamiini ihastuttaviin papukaijoihin. Ja on Pearly Parrot ihan oikea lintukin - pearly parakeet eli helmiaratti on sangen suloinen pieni papukaijalaji.

Toivotan Sinut lämpimästi tervetulleeksi helmien maailmaan!